Підприємці говорять про те, що уряд веде проти них війну, і не реагує на жодні пікети та звернення

Уряд веде активну війну проти малого бізнесу: уряд вимагає дострокового стягнення податків. Уже зібрано 12 мільярдів гривень податків з підприємців наперед, і це в умовах кризи.

Про це заявила вчора на прес-конференції в Києві Марина Власюк, підприємець, голова громадського об’єднання «Народна варта».

«Мотивація подібних дій уряду проста: реальний дефіцит загального фонду держбюджету становить 14,1 млрд. грн. Цей показник за підсумками року, відповідно до закону про бюджет, не може перевищити 9,2 млрд. грн., тому й деруть з підприємців «три шкури», – говорить Марина Власюк, — Уряд звик до стереотипу, що малий та середній бізнес завжди готовий до несподіванок, він більш мобільний, оперативно реагує на нововведення, а в підсумку – він не згуртованій настільки, аби спільно, у разі потреби, відстоювати власні права. Для уряду головне – виконати вимогу МВФ, щоб дефіцит бюджету держсектору не перевищив 6 % номінального валового внутрішнього продукту (згідно з прогнозами, близько 55 млрд. грн.). А порушення закону про бюджет (невиконання граничного показника дефіциту загального фонду) чи той факт, що нові податки просто залишать людей без засобів існування за межею бідності – навряд чи збентежить уряд. Підприємці вже не можуть терпіти такого ганебного знущання з боку уряду».

Погоджується з такою думкою і підприємець Богдан Корчинський.

«Переважна більшість підприємців, що працюють в Україні не є представниками бізнес середовища, це прості громадяни які займаються звичайним перепродажем товарів здебільшого іноземних товарів. Ці люди просто намагаються вижити у своїй країні. Складається таке враження, що саме за рахунок простих підприємців Кабінет міністрів планує рятувати економіку України від наслідків кризи», — каже Богдан Корчинський.

За словами ж прес-секретаря Партії малого та середнього бізнесу Антоніни Єрмейчук, уряду буде передано звернення підприємців з проханням виконати вимоги підприємців.

«Влада не реагує ні на пікети, ні на голодування. Наразі, таких радикальних заходів ми поки що не проводитимемо, люди виснажилися. Але однозначно треба домагатися підтримки малого та середнього бізнесу», — сказала «Малакаві» Антоніна Єремейчук.

old_editor, 20.08.2009 17:29



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини