Яких ми матимемо спеціалістів вже через 10 років, якщо більшість з них — пільговики? — Інна Совсун

Головною проблемою цьогорічної вступної кампанії стала велика кількість абітурієнтів, що мають право на вступ поза конкурсом .

Про це мовилося на прес-конференції, яку організувала Громадянська мережа ОПОРА в Івано-Франківську.

На думку Інни Совсун, координатора освітніх програм Громадянської мережі ОПОРА, система освіти не забезпечує рівного доступу для всіх у вищі навчальні заклади, а також на основі попередніх результатів моніторингу вступної кампанії повідомила, що кількість пільговиків є високою, особливо в престижних вузах.

«Вважаю, що пільги — це неправильно. Я нічого не маю проти тих, людей, які дійсно мають фізичні вади чи є постраждалими. Але вища освіта не має бути відділом надання соціальної допомоги чи Червоним хрестом. Адже законом прописано, що вступ відбувається за конкурсом. Таким чином, люди з дуже високими балами не можуть поступити на державну форму навчання», — каже Інна Совсун.

За даними моніторингу, не було зафіксовано жодного випадку корупції при вступі. Але за словами Інни Совсун, корупція перекочувала в зовсім інше русло — фальсифікація медичних довідок.

«Система освіти є дуже недосконалою. Для того, аби хоча б трохи її змінити — потрібний час. Ми зверталися до Мін'юсту із спеціальним зверненням на рахунок створення додаткових квот для пільговиків. Але нам відмовили», — говорить Інна Совсун.

old_editor, 18.08.2009 18:24



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини