Випадки, коли водії порушують правила переїзду колій, не рідкість. Результат: людські жертви та пошкоджений транспорт

З 17 серпня до 17 вересня на Львівській залізниці пройде «Місячник безпеки на залізничних переїздах».

Організувати його залізничники вирішили для того, аби попередити випадки порушень правил проїзду залізничних переїздів, зменшити кількість травмованих та загиблих у подібних ДТП та активізувати роз’яснювальну роботу щодо підвищення особистої уваги та дисципліни водіїв транспортних засобів та пішоходів.

Львівські залізничники, на жаль, часто змушені спостерігати випадки, коли порушення ПДР та елементарна дурість вартують водіям та їх пасажирам життя чи здоров’я.

Лише кілька днів тому на Рівненщині зафіксували випадок, коли водій легковика самовпевнено і легковажно проігнорував попередження звукової та світлової сигналізації, об’їхав опущений шлагбаум та виїхав на колію перед пасажирським поїздом. У таких випадках машиніст безсилий… У результаті таких дій пошкоджено електровоз, опору контактної мережі, завдано чималих збитків залізниці, а пасажирам поїзда довелося пережити далеко не найкращі півтори години. Чи варто говорити, що автомобіль перетворився на купу залізяччя.

Але усе це ніщо у порівнянні з двома втраченими людськими життями, адже ні водія автівки, ні його пасажира врятувати не вдалося. І такі випадки, на жаль, не рідкість.

Задля попередження таких трагедій залізничники протягом місяця проводитимуть спільні перевірки з працівниками не лише усіх причетних служб магістралі, але й фахівцями ДАІ та територіальних управлінь Головавтотрансінспекції щодо стану залізничних переїздів та виявлення порушень водіями правил проїзду залізничних переїздів.

У рамках акції також проведуть додаткові перевірки щодо фіксації черговими по переїздах порушень водіями ПДР та передачі матеріалів до місцевих органів ДАІ.

Залізничники звертаються до усіх водіїв та пішоходів з вимогою чітко дотримуватися правил проїзду залізничних переїздів, виконувати вказівки уповноважених регулювальників, бути уважними, зосередженими та дисциплінованими на об’єктах залізничної інфраструктури.

old_editor, 13.08.2009 16:52



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини