Трудовим рабом може стати кожен незалежно від статі та віку — психолог

У трудове рабство може потрапити хто завгодно, переконана психолог Наталя Мухітдінова. Від цього не захищений ніхто і певної статевої чи вікової різниці немає.

«Як жінки так і чоловіки, при чому різного віку можуть потрапити до трудової неволі. Особливо підлітки та діти молодшого підліткового віку», — говорить Наталя Мухітдінова.

Аби утримувати людей, адже це найголовніший критерій трудового рабства, так звані рабовласники шукають чим погрожувати людям та змушувати працювати.

«Найчастіше людей тримають у закритих місцях, щоб ті не розбігались і методом погроз утримують. Трудове рабство існує у всьому світі, і здебільшого, рабами є соціально не захищені та душевнохворі особи, також пенсіонери», — говорить експерт.

У випадку, коли найманому працівнику затримують заробітну плату, чи змушують працювати у понаднормовий час – не є трудовим рабством.

«На роботі людина може звільнитись у будь-який час, коли зарплату не оплачують, але якось це мотивують – нормально, однак, коли не винагороджують зовсім – звичайнісіньке шахрайство. Праця у понаднормовий час повинна оплачуватись обов’язково», — говорить Наталя Мухітдінова.

old_editor, 13.08.2009 15:48



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини