Франківськ: Громадянин Молдови змушував каліку просити милостиню, а на виручені кошти, утримував свою сім’ю

На Івано-Франківщині це перший випадок трудового рабства, повідомляють у ЦГЗ УМВС в Івано-Франківській області.

Як повідомила «Малакаві» Зорина Кречко, працівника ЦГЗ УМВС в Івано-Франківській області, правоохоронці оперативним шляхом вийшли на злочинця, який вивіз із Росії чоловіка, котрий через нещасний випадок залишився без рук та ніг, чим і скористався зловмисник.

Цілими днями, у будь-яку погоду чоловік змушений був просити милостиню. На милосерді чоловік отримував чималі суми, однак йому нічого не діставалось. Як винагорода – скромне помешкання і не менш жалюгідні харчі. А роботодавець успішно утримував свою сім’ю на зароблені калікою гроші.

Скільки часу тривало трудове рабство працівники ЦГЗ УМВС не говорять, кажуть це в інтересах слідства.

За словами Зорини Кречко, жебраків на вулицях Івано-Франківська перевіряють правоохоронці, і більшість з них виходять просити милостині в силу нелегких життєвих обставин.

А злочинець наразі затриманий. «Згідно з чинним законодавством його чекає щонайменше від трьох до восьми років позбавлення волі», — говорить Зорина Кречко.

Що буде з постраждалим наразі невідомо. Проте є інформація, що на батьківщині його розшукували як зниклого безвісти і тепер його, швидше за все, доправлятимуть додому, але це досить складний процес, каже Зорина Кречко.

old_editor, 12.08.2009 21:54



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини