Підсумок тижня №17



Ви знаєте, цей тиждень минув під гаслом «Ні! Корупції!»

У прокуратурі повідомили, що на сьогодні відкрито 22 кримінальні справи, по факту нецільового використання бюджетних коштів. Прокурор Марія Івасюта пообіцяла, що за цією ситуацією слідкуватимуть скурпульозніше.

В той же час, Президент Віктор Ющенко підписав Закон Про принципи запобігання корупції, так званий закон проти «куміства», яким передбачається, що посадова особа не може мати у своєму підпорядкуванні близьких осіб або родичів. Політологи ж вважають, що цим законом ситуація з корупцією в органах влади аж ніяк не зміниться.

Державтоінспекція запланувала уникнути спілкування водіїв та інспекторів, завдяки автоматизованій системі відеоспостереження за дотриманням правил дорожнього руху. Щоправда, на сьогодні «відеоспостерігається» лише одне перехрестя, проте в «даішників» плани наполеонівські, і все що їм потрібно для їх реалізації – це час та гроші.

Все, що не пов’язане з корупцією цього тижня виглядало ну дуже вже буденно.

Міністерство юстиції зареєструвало ще три нові політичні партії з дуже актуальними та промовистими назвами – Справедлива країна, Партія сильної влади та Партія місцевого самоврядування.

Вкотре завітав до Франківська екс-губернатор Роман Ткач, який розповів про свої плани боротися за крісло мера. Свої наміри нардеп пояснює тим, що вибори – це найкращий час себе показати.

Схоже, що мешканців міста уже важко здивувати політичними перипетіями, тож дивувати франківчан почала Природа. Все частіше мешканці Франика стали зустрічати на вулицях змій, які мандрують не лише окраїнами міста, але й його центральною частиною.

Міський голова запропонував плазунів не знищувати, а виловлювати і перевозити подалі від міста.

Не минув цей тиждень і без позитивних новин. Губернатор Франківщини Микола Палійчук розповів, що до осені у ситуації навколо спорткомплексу «Олімп» буде поставлено крапку. За його словами власники обєкту, яких представляє Віталій Заріцький не проти передати спортивний комплекс, але за умови повернення їм усіх боргів. Губернатор каже, що все буде добре, гроші будуть, обєкт повернуть у комунальну власність.

«Все буде добре» кажемо вам і ми, та бажаємо вдалих вихідних та насиченого наступного тижня.

old_editor, 17.07.2009 22:47



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини