Безпритульних тварин будуть стерилізувати - Петро Косюк

Минулого тижня в Івано-Франківську було зафіксовано 22 випадки укусів собак.



За словами Володимира Вовчука, заступника головного лікаря Центральної міської лікарні, жодна людина не заразилася сказом.

«Того тижня не було зафіксовано жодного випадку зараження людей сказом. За перше півріччя в Івано-Франківську зафіксовано 287 випадків укусів, одна четверта з них - від власних собак. Якщо безпритульна собака напала, але не втекла, то її забирають для перевірки на сказ. Якщо діагноз у постраждалого підтвердиться, то людину направляють на спеціальне лікування»,- повідомляє Володимир Вовчук.

Проблема безпритульних тварин розглядалась під час оперативної наради, рішенням якої було створити спеціальний віварій, для стерилізації безпритульних кішок та собак.

За словами Петра Косюка, начальника Управління житлово-комунального господарства міста Івано-Франківська, з 15 липня на вулицях міста розпочався відлов безпритульних тварин для їх подальшого обстеження та стерилізації з метою припинення зростання їх популяції.

«З 15 липня у віварії, який знаходиться в межах Медичного університету проводитиметься огляд бродячих тварин. Якщо собака здорова і не несе жодної небезпеки для людей, то її стерилізують, одягнуть ошийник і відпустять в той район, де її знайшли. В іншому разі - лікарі-спеціалісти проведуть евтаназію»,- каже Петро Косюк.

Ці роботи будуть фінансуватися з коштів, передбачених на виконання програми поводження з безпритульними тваринами. Частину коштів, а саме 15 тисяч гривень виділено на утримання Павлівського притулку, яким завідує Юрій Чорний. 100 тисяч гривень, передбачених бюджетом міста підуть на віварій: купівлю медикаментів, обладнання, інструментів, їжу, спеціальні ошийники та на утримання тварин протягом кількох днів у віварії після стерилізації.

old_editor, 16.07.2009 15:34



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини