Працівники «Водоекотехпром» тероризують мешканців незаконним відключенням водопостачання

Мешканці Івано-Франківська не припиняють скаржитись не незаконне відключення від водопостачання. Мало того, що відключенню підлягають люди, які погасили заборгованість, так сума боргу, яку вимагає підприємство перевищена в кілька разів.

Нещодавно жертвами необґрунтованого відключення водопостачання стали мешканці будинків ЖБК №2. Однак із чотирьох будинків, які входять до житлово-будівельного кооперативу будинки 10 та 8а розраховуються з підприємством персонально, а будинок 1а технічно нелегко відключити. Тож нести всю «відповідальність» довелось мешканцям будинку по вул. Північний Бульвар, 8, на яких «повісили» борг у сумі 72 тисячі гривень, хоч насправді у мешканців борг зовсім невеликий – 8 тисяч гривень.

Один із мешканців дому №8 Андрій Перелигін каже, що працівники «Водоекотехпрому» діяли методом вибіркового й необ’єктивного підходу до членів кооперативу, крім того, такі дії є незаконними, адже суперечать конституційним правам кожного громадянина.

«Працівники підприємства людей не бачать і не знають, хто заплатив, а хто ні. Для них кооперативи, як діра в законі, оскільки там загальний рахунок, куди надходять кошти. Згідно Конституції кожна людина, незалежно до якого комунального підприємства вона не належала б, чи до ЖЕО чи до ЖБК, має рівні права. Навіть боржникам ніхто не має права відключати водо-, газо- та електропостачання», — говорить Андрій Перелигін.

Дев’ятого липня ревізійною комісією ЖБК №2 та бухгалтером «Водоекотехпрому» було проведено перевірку розрахунків за водопостачання. Андрій Перелигін каже, що вони спочатку вимагали погашення боргу, лише потім перевірили дійсний стан справ.

Перевірка показала, що борг таки значно перевищений – в десять разів, після чого комісія підписала акт звірки розрахунків.

Хто і для чого вимагає з мешканців фантастичної суми боргу наразі з’ясовує прокуратура. До правоохоронних органів мешканці звертались давно, ще кілька років тому, але тільки вчора працівники прокуратури прийняли справу.

«До прокуратури надіслано всі матеріали мешканців із підписами та чотири скарги. Це звичайнісінький тероризм з боку «Водоекотехпром», — говорить Андрій Перелигін.



old_editor, 15.07.2009 15:49



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини