В Івано-Франківську відкрили кімнату соціально-побутового орієнтування

Вчора в Івано-Франківську відкрили кімнату соціально-побутового орієнтування у Навчально-реабілітаційному центрі для дітей з особливими потребами.

Кімната обладнана за кошти, зібрані на Другому Благодійному Мистецькому Аукціоні, який провела Фундація імені короля Юрія за підтримки ГО «Молодіжна мистецька формація «Форумс». Ремонт профінансувало управління освіти та науки Івано-Франківського міськвиконкому.

«Зроблена добра справа. Вона далась нелегко. Але Бог добрий – він не показує наперед, яким важким буде шлях до мети, — сказав Павло Андрусяк, голова правління Благодійної фундації імені короля Юрія. — Тому, коли ми брались за цю справу, ніхто не знав, що реалізовуватись вона буде так довго і з якими труднощами доведеться зіштовхнутись».

Завдяки згуртованим діям мистецької еліти, інтелігенції, влади та бізнесу Івано-Франківська діти НРЦ отримали цінний та практичний подарунок. А громада отримала приклад того, як об’єднання інтересів та можливостей може послужити для досягнення спільних цілей.

Довідка

Кімната соціально-побутового орієнтування включає в себе навчальний клас, швейну майстерню, кухню, санвузол із душовою кабіною, пральною машиною та сушкою, клас лікувальної фізкультури.

Кімната призначена для практичних занять із дітьми з вадами розвитку. Такі заняття сприятимуть підготовці дітей до самостійного життя і праці, їх соціальній адаптації та підвищенню рівня загального розвитку учнів Навчально-реабілітаційного центру.

Тут діти будуть навчатись користуватись електричними й механічними побутовими приладами, кухонними предметами, скляним посудом із врахуванням правил безпеки та ведення побуту, як в реальному житті.

Окрім того, групові заняття сприяють засвоєнню морально-етичних норм поведінки, вихованню навичок спілкування.

old_editor, 11.06.2009 14:17



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини