Калуський гімназист поїде на міжнародну олімпіаду

Учень 11 класу Калуської гімназії Іван Лучко виступатиме за команду школярів України в 40-ій міжнародній учнівській олімпіаді з фізики, проведення якої заплановано в липні цього року в Мексиці.

Представляти нашу державу на змаганнях міжнародного рівні він буде з ще чотирма обдарованими школярами з інших регіонів України, які цьогоріч стали переможця ІV етапу Всеукраїнської етапу учнівської олімпіади з фізики та конкурсних відбірково-тренувальних зборів, що 23 – 29 квітня пройшли на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Випускник Калуської гімназії Іван Лучко не менш успішно виступив цього року і на ІІІ фінальному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії України. Він посів перше місце у секції «Аерофізика та космічні дослідження», отримавши найвищий бал від столичного журі за свою творчу роботу «Розрахунок реальної траєкторії польоту космічного корабля до планети Марс та його повернення на Землю». Над цією темою гімназист працював під керівництвом педагога Калуського центру науково-технічної творчості учнівської молоді Зіновія Бігуна.

Перед поїздкою команди школярів України на міжнародну учнівську олімпіаду з фізики на Івана Лучка ще очікують підготовчі тренувальні збори на базі того ж таки Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

За попередньою інформацією, яку в столиці України повідомили калуському гімназистові, в цьогорічній олімпіаді з фізики візьмуть участь команди з 80 країн світу. А це приблизно 400 юних фізиків.

Поки що немає жодної інформації про те, що міжнародна учнівська олімпіада з фізики може в Мексиці не відбутися у зв’язку з виникненням і поширенням в цій країні так званого свинячого грипу, від якого тут вже померло більше сотні осіб.

old_editor, 18.05.2009 14:35



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини