Чотири івано-франківці голодуватимуть під стінами Верховної Ради

Сьогодні відбувся мітинг-протест громадської організації «Народний антикризовий спротив». Хоча акція нагадувала швидше протест постраждалих кредитної спілки «Християнська злагода», проте антикризовики таки оголосили про голодування.

Члени організації таким крайнім рішенням вимагають задоволення своїх вимог, зокрема, прийняття антикризової програми, зміни виборчого законодавства та відставки Міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, чию поведінку голова івано-франківської організації «Антикризовий спротив» Віктор Неміш назвав аморальною.

Саме голодування почнеться завтра у Києві біля Верховної Ради України. Від організації до столиці поїдуть десять чоловік, серед яких четверо голодуватимуть, включаючи Віктора Неміша.

«Протягом ста днів «Антикризовий спротив» організовував різні заходи, щоб привернути увагу влади, але з її сторони ніякої реакції не було. Криза в країні поглиблюється з кожним днем, і ми пішли на такий крок, щоб підтримати свої вимоги. Скільки триватиме голодування не знаємо, але припинемо голодувати, якщо приймуть хоча б антикризову програму дій», — каже Віктор Неміш.

Житимуть активісти у палатках, де проводитиметься акція. За словами Віктора Неміша, до голодування хотіли приєднатись багато людей, але це дуже велика відповідальність для організації.

«Ми відмовили у голодуванні пенсіонерам, оскільки переживаємо за їх здоров'я. До голодування приєднаються київські організації. А міська рада Києва надає лікарів», — говорить голова івано-франківської організації.

«Чотири місяці діяльності організації нічого не дали, — каже Олександр Єнько, учасник акції, який їде голодувати до Києва, — Хочемо бути почутими. Влада ніяким чином не регулює відносини банку з клієнтом, скільки ще це триватиме?».

old_editor, 11.05.2009 19:13



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини