У змаганнях з лейкджампінгу брали участь і дівчата

В Івано-Франківську пройшли змагання з лейкджампінгу. Стрибки на велосипеді у озеро стали традиційною частиною фестивалю «Х-Гуцулія» і пройшли уже в четвертий раз.

Як зазначили учасники, у змаганнях їм сприяла погода і навіть хотілось освіжитися у озері.

Учасники повинні були не просто стрибнути на велосипеді у воду, а й продемонструвати різноманітні трюки на велосипеді у повітрі. Правда, сміливців знайшлось небагато — лише десять, серед яких учасники з Чернівців.

Несподіванкою для всіх, у цьогорічному лейкджампінгу стала участь дівчини з міста Калуша. Публіка зустріла її бурхливими оваціями, а судді підмітили, що такий трюк, який вона зробила, не кожен хлопець готовий виконати.

Анастасії Ловойко, єдиній дівчині-учасниці змагань, лише 17 років, а катається вона близько семи місяців. Проте дивує не так юний вік екстремалки, як її спокій та впевненість, з якою вона йшла на такий ризикований крок.

«Я вже брала участь у таких змаганнях, — каже Анастасія Ловойко, — Було страшно, але таке відчуття варто пережити ще раз. Нам дуже пощастило з погодою: на минулій Гуцулії було холодно і всі учасники померзли. А сьогодні навіть вода тепла».

Дівчина була задоволена своїм результатом, а також тим, що стала єдиною представницею прекрасної статі серед учасників, тому не мала конкуренції.

Усім учасникам допомагали вибратись з води рятувальники. Біля майданчика постійно вартували дві машини швидкої допомоги. Але, на щастя, змагання пройшли без травм.

old_editor, 11.05.2009 15:38



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини