Сьогодні в Івано-Франківську відбудеться фестиваль християнського міста «Вгору серця 2009»

«Вгору серця 2009» продовжує та розширює простір і традицію святкування Дня міста в Івано-Франківську. Фестиваль християнського міста – для людей, які в ньому живуть: народжуються, навчаються, працюють, відпочивають. Більшість івано-франківців – християни, і кожен по-своєму виражає свою приналежність до християнського міста.

«Вгору – тільки чисті серця! Щасливі чисті серцем, бо вони побачать Бога» — ключове гасло цьогорічного фестивалю.

Основна мета фестивалю «Вгору серця» — дати змогу пережити духовне піднесення через живе спілкування, музику, фото та відео, театр руху та жесту, спільну творчість. Відкритий простір фестивалю прийме кожного — і дітей, і дорослих. Простір радості творитимуть дитячі та сімейні конкурси з малювання, співу, молодіжний концерт під девізом «Не халтуримо, граючи для Бога». Простір тиші й Таїнств складатимуть читання слова Божого, споглядання ікон, молитви, Сповідь. Простір питань і відповідей – це інтерактивні бесіди молоді та священиків. Сприятиме створенню світлої атмосфери фотовиставка «Франківськ – християнське місто» та марафон короткометражного відео.

Минулого року фестиваль зібрав близько 3 тис. учасників. Ті, хто брали участь у цьому дійстві, засвідчили, що фестиваль був вдалим і цікавим, вніс новизну у християнський простір міста. Очікується, що цьогоріч фестиваль відвідають близько 5 тис. мешканців та гостей міста. Подія підкреслить значення християнських цінностей, сприятиме формуванню позитивного іміджу Івано-Франківська та України в міжнародному контексті. Серед учасників заключного концертного дійства на великій сцені – гурт «New Life’m» (Польща), «Кана» (Київ), дитячий колектив «Ковчег Ноя» (Вінниця), учасники парафіяльних спільнот Івано-Франківська. Під час фестивалю допомагатимуть волонтери «Школи Ангелів» - хлопці та дівчата зі сріблястими крилами. Організатори очікують, що фестиваль «Вгору серця» знайде своє особливе місце у серці кожного івано-франківця, сприятиме об’єднанню людей та творитиме сучасну християнську культуру.

«Бог є всюди, треба тільки пам’ятати про це і вміти Його бачити. Ми не творимо нічого нового, ми тільки намагаємось відновити старе, те що перейшло від наших предків, і виразити це по-сучасному», — твердять організатори.

Фестиваль організовують:

Спільнота Віднови у Святому Дусі «Як Марія» УГКЦ

Молодіжна комісія Івано-Франківської єпархії УГКЦ



Співорганізатори:


Агенція дій «АртПоле»

Управління в справах сім’ї, молодіжної та гендерної політики виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради

З благословення: Правлячого Архієрея Івано-Франківської єпархії УГКЦ Кир Володимира Війтишина

За підтримки:

міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса

old_editor, 06.05.2009 17:20



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини