Програму розвитку затверджуватимуть на наступній сесії

«Минулого року програма економічного і соціального розвитку міста виконана успішно», — повідомив на пленарному засіданні сесії міськради Богдан Білик, начальник управління економічного та інтеграційного розвитку.

Богдан Білик відзначив, що минулорічний бюджет виконаний, окрім додаткових наповнень, на суму 69 млн. грн. За словами Богдана Білика, за економічними показниками Івано-Франківськ займає чільні місця не лише національних, але й іноземних рейтингів.

«Станом на перший квартал поточного року місто отримало 67 млн. дол. інвестицій, з яких 9 млн. – реальні, а решта – вимушені запозичення, — повідомив Богдан Білик, — Наразі, наше місто підтримує торговельні зв’язки з 76 містами. На експорт працює 127 підприємств».

Окрім позитивних тенденцій розвитку, Богдан Білик відзначив і кілька негативних моментів. Зокрема, мова йде про заборгованість по заробітній платі, яка становить 3 млн. грн. та збитковість підприємств у галузі будівництва, торгівлі, промислового машинобудування.

Доповідь Богдана Білика депутати піддали гострій критиці. До прикладу, Михайло Івасютин, голова фракції Наша Україна, назвав програму розвитку на 45 % сформованим звітом мера. Віктор Анушкевичус на слова Михайла Івасютина лише іронічно посміхнувся.

Після більше ніж двогодинних дискусій, 38 депутатських голосів підтримало пропозицію мера зібрати і подати до наступної сесії пропозиції по проекту рішення про затвердження заходів для реалізації програми розвитку. Приймати пропозиції будуть за конкретними напрямками.



old_editor, 28.04.2009 20:17



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини