На річницю Пласту до Франківську приїхали пластуни із дев’яти осередків

Станиця та округа Івано-Франківськ надалі проводить ряд заходів приурочених 20-ти річчю відродження Пласту в Україні.

Опісля Великого посту у суботу, 25 квітня, відомий український гурт «ТАРТАК» на запрошення місцевих пластунів виступив у концертному залі колишнього будинку політосвіти в рамках всеукраїнського туру. Імпреза була розрахована не тільки на пластове середовище, але й і для всіх охочих.

Сам захід, який зібрав близько п’ятиста глядачів поділявся на дві частини. Перша – це були пластові урочистості, які розпочались з перегляду короткого презентаційного фільму про Пласт, далі на сцені з’явився окружний Івано-Франківської округи – ст. пл. Руслан Марцінків, ОЗО який коротко розповів про відродження організації на Івано-Франківщині. Опісля з вітальним словом від ім’я губернатора області вийшов начальник управління у справах сім’ї та молоді ОДА – Ростислав Заремба.

Далі зі сцени залу були вручені подяки всім хто суттєво допомагав у розвитку Пласту на Прикарпатті. Останню подяку отримав почесний пластун Сашко Положинський, після чого почався виступ гурту «ТАРТАК».

Музиканти представили публіці нову програму з майбутнього альбому «Опір матеріалів», а після короткого антракту грали вже відомі хіти, які співали разом з публікою.



Як сказав зі сцени друг Сашко: «Нам завжди приємно грати у Вас в місті, перед тим як виконати пісню «Лицарський хрест» хочу відзначити що вона була написана саме у Івано-Франківську після посвяти прапору пластового куреня «Орден Залізної Остроги».

Приємним стало те, що на майже трьохгодинний захід приїхали і пластуни з інших осередків, зокрема зі Львова, Тернополя, Чернівців, Рахова, Коломиї, Іваниківки, Печеніжина, Яремча та Рогатина.

old_editor, 28.04.2009 13:52



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини