Яценюк ініціює конкурс «Спільна історія – спільне майбутнє» про героїв Великої Вітчизняної війни та УПА

Арсеній Яценюк через свій Фонд Open Ukraine («Відкрий Україну») ініціює конкурс «Спільна історія – спільне майбутнє» – про це він заявив у Луцьку. За його словами, у конкурсі визначатимуть найкращі твори і наукові дослідження поміж учнів середньої школи і студентів вищих навчальних закладів Західної та Східної України про героїв Великої вітчизняної війни та ОУН-УПА.

Нагадаємо, деякі Інтернет-видання та інформаційні агенції поширили викривлену інформацію щодо позиції лідера «Фронту Змін» з питань визнання Української повстанської армії. Нижче наводимо офіційну інформацію від прес-служби «Фронт Змін».

Арсеній Яценюк вважає, що питання визнання українських воїнів УПА стане на часі тоді, коли це буде сприймати і Схід, і Захід України. Про це він заявив під час презентації Ініціативи «Фронт Змін» у Луцьку.

Арсеній Яценюк наголосив, що обов’язково зробить так, щоб жителі Східної України дізналися правду про воїнів Української повстанської армії. «Ми зараз вирішили цю проблему на регіональному рівні. Дайте час, і все стане на свої місця. Але сьогодні вийти і сказати: «ви знаєте, от я це завтра зроблю», це означає тільки одне – знову стати президентом тільки однієї частини України. Я не можу собі цього дозволити, незважаючи на те, що воно всередині живе. Треба сьогодні дивитись реально на сучасні питання. Це на Заході не так популярно, але я не хочу бути популярним. Я був на Сході і там такі самі українці. Цим треба займатися кожного дня: давати їм книжку, фільм, відправляти туди наших людей, щоб розповідали. І отак крок за кроком воно все зміниться. Зміниться і ставлення до українських патріотів, і до української мови», – наголосив Арсеній Яценюк.

Лідер «Фронт Змін» зазначив, що він особисто ініціює наукові дослідження української історії. «Я дуже глибоко шаную усіх українських патріотів. Але я вам скажу одну річ: ані цей парламент, ані наступний це не зробить. Я вам пояснюю чому. У принципі, що я мав зараз тут заявити? Приїхав Яценюк у західні області, де має найвищій рівень підтримки. Ну що треба заявити? Як я стану президентом, перше, що я зроблю – внесу цей законопроект. А я вам кажу відверто – не внесу. Знаєте чому? Тому що потрібен час. Одна частина України знає правду – 20 мільйонів, а східна частина – 26 мільйонів – не знає правди. І якщо сьогодні вчинити у такий спосіб – це тільки полити воду на млин тих, хто хоче колоти Україну. Тільки руки потруть – нарешті ми завершимо план розколу. Але не годні ми все за один день вирішити. Тому я вам і кажу – сьогодні я вам цю обіцянку не даю. Я кажу – дайте час», – додав Арсеній Яценюк.

old_editor, 23.04.2009 15:51



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини