Юрко Іздрик – «Флешка - 2Gb»

«Грані-Т» - 2009

(Серія «De profundis»)


Юрко Іздрик — поет, культуролог, автор концептуального журнального проекту «Четвер».

Читаючи «Флешку» Іздрика, відчуваєш «роздвоєння особистості» - наче і не про тебе тут написано, і наче про тебе. У «Флешці» автор відкриває свій світ – незрозумілий для всіх, і в той час, знайомий для кожного.

Нове творіння Іздрика – це своєрідне дослідження свого «Я». Автор намагається заглибитись у власне світобачення, осягнути темряву своєї душі, розібратись з власними «скелетами у шафі». Чільне місце «флешки» займають «три міста» Юрка Іздрика – Франківськ, Львів та рідний Калуш, і кожному з цих міст відведена особлива роль.

Оцінюючи даний твір, варто відзначити, що окремі недоліки носять ситуативний характер і на загальне враження від прочитаного твору не впливають. А якщо й впливають, то не суттєво.

Узагальнуючи свої враження від прочитаного твору, варто сказати, що «Флешка» Юрка Іздрика заслуговує на позитивну оцінку, а її автор на велике «спасибі» за час проведений під час читання книги.

«Спочатку не було Я. І Я не було ні в кого. І ніхто ніким не був. Бо не був ким хто. І сталося так: Із першим світанком з’Явився хрест, і стало можливим додавати. Із другим світанком з’Явилася рівність, і можна було порівнювати. Із третьою з’Явою з’Явилося Я, і всього стало по троє. І почалася абетка».

old_editor, 20.04.2009 22:35



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини