Луценко про секс-індустрію: Боротися із цим природним явищем даремно. Воно було, є і буде

На чаті, що відбувається о цій порі на korrespondent.net, Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко прокоментував проблеми, що несе суспільству секс-індустрія в Україні.

«Боротися із цим природним явищем даремно. Воно було, є і буде, скільки живі люди», — сказав міністр, але підкреслив, що необхідно боротися саме із кримінальним бізнесом «на цій справі».

«Ось тут є два шляхи. Один — правильний: законодавчо ввести в цивілізовані рамки цей процес, інший — постійно заганяти його в підпілля силовими репресіями. У міру сил ми займаємося другим. Торік ми домоглися того, що відкрита реклама секс-послуг зникла з більшості друкованих ЗМІ. Також ми провели першу резонансну справу по ліквідації однієї з інтернет-мереж, що масово розповсюджувала порнографічну продукцію. Мова про Інфостор. До речі, це повністю відповідає європейській практиці. Але, як ви розумієте, на кожний такий удар секс-індустрія знайде вихід. Тому мені здається, що є сенс зайнятися цим питанням на законодавчому рівні», — говорить Юрій Луценко.

Також міністр заявив, що Україна занадто довго «спокійно спостерігала за розквітом специфічних секс-послуг, у тому числі в інтернеті».

Тому, за його словами, кількість збоченців із Західної Європи, які розглядають Україну як найкращу країну для секс-туризму, досягла критичного рівня.

«Ми зафіксували десятки порностудій, що використовують для своєї продукції (іноді в онлайновому режимі за замовленням) і дітей, і тварин, і багато інших неподобст. Робота підрозділу по боротьбі з торгівлею людьми націлена на максимальне протистояння саме цій проблемі», — резюмував Юрій Луценко.

old_editor, 07.04.2009 19:26



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини