Українці — знахідка для шахраїв. Винна ментальність

Сьогодні переконати можна будь кого у будь чому, жертвою шахраїв може бути кожен, незалежно від віку, освіти, соціального становища, кажуть психологи і радять звертати особливу увагу на документи, які треба підписати.

«Підписуючи договір з тією чи іншою організацією – люди автоматично стають членами цієї організації, але не читаючи статуту даної організації. Підписуючи будь що, лише збільшує шанси потрапити у пастку», — говорить психолог Радислав Петрів.

Якщо виникає потреба підписання договору, контракту чи іншого юридичного документу, необхідно звернутись до спеціалістів за кваліфікованою порадою, сума затрачена на таку консультацію буде значно меншою, ніж та, яку людина може втрати в результаті власної нерозсудливості.

«Покладатись виключно на себе в справах, в яких людина не зовсім компетентна. Це в нашій ментальності», — каже Радислав Петрів.

Часто люди ведуться не скільки на привабливі умови, а на чари інших людей. Це ще одна перевага новітньої доби, коли таємниці людської поведінки вже не є загадковим невідомим.

«Одвічна проблема людини – жадібність, бажання швидкої наживи і ось ми вже втрачаєм пильність, і забуваємо, що безкоштовний сир лише в мишоловці. Нам все це красиво подають, а ми з задоволенням ковтаємо», — каже пан Радислав.

Жертвам КС «Християнська злагода» Радислав Петрів радить не здаватись і ні в якому разі не опускати рук.

«Винні повинні бути покарані. Гроші нікуди не зникли, вони кудись перейшли. Найперше людям необхідно знайти статут організації, щоб мати з чим піти до суду. В цього ніхто не застрахований, треба вірити і жити далі», — каже психолог.

old_editor, 07.04.2009 19:18



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини