Юрій Гримчак: За чотири роки вбито віру людей у державу та її владу

Коли Віктор Ющенко каже у інтерв’ю чеському виданню «Господарчі новини» та київській газеті «Дело», що за чотири роки його президентства Україна сильно змінилася, то він таки має рацію. Так прокоментував слова Президента народний депутат від «Народної самооборони» Юрій Гримчак.

«Якщо восени 2004-го сотні тисяч і навіть мільйони українців вийшли на Майдан з вірою у те, що обрання Віктора Ющенка президентом за короткий термін приведе нашу державу до заможного європейського життя, то за останні чотири роки той небачений кредит довіри, головним чином через інтриги президентського оточення, змінився тотальною зневірою та цілковитим розчаруванням. Це сумно констатувати, але за ці чотири роки було вбито віру людей у державу та її владу – те, без чого неможливий цивілізований демократичний розвиток нашого суспільства», — сказав Юрій Гримчак.

«І коли нині президент говорить про можливість дочасних парламентських виборів перед виборами президентськими, то хотілося б поставити перед ним просте запитання: чи усвідомлює гарант Конституції, до чого можуть призвести перманентні вибори відразу усіх інститутів влади в умовах хаосу і безвладдя?», — запитує Юрій Гримчак.

Юрій Гримчак зауважує: «Якщо Президент вважає, що за таких обставин Віктор Балога забезпечить йому потрібний результат за тернопільським сценарієм, то хотілось би застерегти його від такого кроку. Бо якщо в Тернополі до влади з подачі Секретаріату президента прийшли радикали зі «Свободи», то на сході і півдні і без волі СП можуть прийти політики, для яких незалежність України, її територіальна цілісність, що кістка у горлі».

old_editor, 30.03.2009 16:57



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини