Президент хоче двопалатний парламент, аби підсилити зв’язок між регіонами, громадами та депутатами

Президент України Віктор Ющенко вважає, що необхідно провести реформи публічної влади, в тому числі створити двопалатний парламент.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у своєму виступі на Всеукраїнських муніципальних слуханнях «Реформування публічної влади як інструмент подолання фінансово-економічної кризи в Україні».

Глава держави вважає, що через непродуману виборчу реформу і перехід на пропорційну систему був розірваний зв’язок між регіонами, громадами та депутатами. Для підсилення такого зв’язку, на його думку, має бути створений двопалатний парламент, в якому би верхня палата представляла б інтереси регіонів та «здійснювала нагляд» за законами, які приймає нижня палата. Нижня палата, на думку Віктора Ющенка, має здійснювати законотворчу, політичну діяльність, а також формувати уряд та ухвалювати держбюджет.

Проте народні депутати скептично ставляться до бажання Президента створити двопалатний парламент. Наприклад, нардеп Адам Мартинюк, перебуваючи в Івано-Франківську, сказав, що двопалатний парламент тільки поглибить кризу. Мовляв, депутати не можуть собі дати раду і знайти спільну мову в однопалатному парламенті. Якщо ж буде дві палати, то порядку, очевидно, не буде взагалі.

old_editor, 30.03.2009 16:46



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини