Франківські депутати поки що проти кредиту ЄББР

Сьогодні на сесії міської ради депутати не прийняли рішення про надання кредиту ЄБРР для місцевого Теплокомуненерго.

Депутати не захотіли голосувати за кредит, бо керівництво підприємства не подавали необхідні документи, які вимагала спеціально створена робоча група.

«Ті документи, які мені показала робоча група, говорять про жахливий стан підприємства. В мене ще багато питань до керівників і вони будуть зобов’язані на них відповісти перед депутатами. Від сьогодні кожен керівник підприємств міста змушений подавати ту інформацію, яку вимагатиме депутат, в разі відмови з ними буде іти окрема розмова», — сказав міський голова Віктор Анушкевичус.

Позиція самого голови, що кредит потрібно взяти.

«В період кризи кожний нормальний правитель вкладатиме гроші в першу чергу в інфраструктурні проекти. Цим неприйняттям ми поставили великий хрест на перспективі інвестицій у наше місто», — говорить Віктор Анушкевичус.

«Ми не знайомі з проектом договору, дуже мало поданої інформації про підприємство і необхідно перенести сесію на інший день, для детального розгляду. Варто зауважити, що така сума надається місту вперше. А ми не знаємо для чого чи для кого її беремо. При прийнятті рішення про кредит ми вимагатимемо звільнення діючого менеджменту підприємства», — говорить депутат міської ради Любомир Малофій.

«Як би там не було нам необхідний цей кредит. Розуміючий бізнесмен не відмовиться від кредиту під 9 % річних. Мова йде про модернізацію котелень, покращення послуг для мешканців міста», — говорить Віктор Анушкевичус.

Якщо депутати не приймуть позитивного рішення до кінця березня – Європейський банк не надасть кредиту КП «Теплокомуненерго».

Довідка

Загальна сума заборгованості КП «Теплокумуненерго» складає 45,6 мільйонів доларів, а кредит, який погодився надати ЄБРР складає 11,7 мільйонів євро.

old_editor, 27.03.2009 17:01



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини