Прикарпатські чиновники думали, як підняти тваринництво в області

Керівники аграрного сектору сільського господарства Івано-Франківської області вкотре зібралися на розширену нараду, яка стосувалася незадовільного стану тваринницької галузі.

Порядок денний зборів був сформований усього з одного питання – оцінка стану тваринництва та шляхи розвитку даної галузі.

Станом на сьогодні, за словами учасників наради, питома вага тваринництва займає 63% усього сільськогосподарського виробництва області.

Проте, за відсутності чіткої державної політики по даному питанню, виробництво м’ясо-молочної продукції різко скорочується.

Цього року спостерігається скорочення фінансування програми державного розвитку даних галузей у 5-10 разів.

За підсумками минулого року, збитковим стало виробництво м’яса та птиці – з негативним сальдо у -1,3 % та -13 % відповідно. Втримати попередній рівень рентабельності вдалося виробникам молока та яєць.

«Необхідно стабілізувати ситуацію, — вважає Микола Сухолиткий, начальник головного управління агропромислового розвитку ОДА, — Необхідно добитися згоди між виробниками та переробниками продукції, сконцентрувати всі зусилля».

Керівниками сільськогосподарських галузей було вирішено звернутися з листом до міністерства аграрної політики з проханням затвердження державної комплексної програми розвитку сільського господарства до 2015 року, з щорічними «безперебійними» фінансовими дотаціями.







old_editor, 25.03.2009 15:33



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини