Кріль: МВФ дав гроші. Цілу ніч в уряді горіло світло. Ділили

«Дуже добре, що прем’єр-міністра нарешті «витягли» з телевізора і змусили тверезо подивитися на ту економічну політику, яку веде її уряд», — так прокоментував народний депутат, лідер Єдиного Центру Ігор Кріль антикризову нараду перших осіб держави.

Однак, на думку політика, «лише одними листами і деклараціями про наміри справа не має обмежуватися. Підписання спільного листа до МВФ – це важливий крок, але крім цього потрібні реальні дії у боротьбі з кризою. І зробити їх повинен, насамперед уряд, який відповідає за економічну політику в державі».

«Для стабілізації ситуації в економіці потрібно почати з трьох важливих заходів», - говорить Ігор Кріль. – По-перше, необхідно змінити бюджет. Про потребу такого кроку Єдиний Центр говорив ще минулого року, коли уряд проштовхував через Верховну Раду незбалансований і роздутий кошторис країни. По-друге, не використовувати різні схеми для вкидання в економіку емісійних грошей. По-третє, кошти, які дає МВФ використовувати не на проїдання, а для підтримки економіки», — зазначає політик.

«Ці пункти – не мої вимоги і не вимоги моїх колег по парламенту», — зауважує Ігор Кріль. — Ці засади є в меморандумі МВФ і під ними стоїть підпис представників уряду. Якщо цих правил буде дотримано, тоді економіка відчує позитивний вплив кредиту МВФ. Не хочеться, щоб ситуація в країні була, наче в анекдоті: МВФ дав гроші. Цілу ніч в уряді горіло світло. Ділили», — зазначив Ігор Кріль.

old_editor, 02.03.2009 17:25



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини