ЗНО – не панацея

«Просто нічого кращого за тестування, поки що, не придумали для того, щоб підняти інтелектуальний рівень українців, — вважає Богдан Томенчук, директор регіонального центру оцінювання якості знань. — Той моральний клімат, який панував в державі в середині 80-х років, не повернеш. Починаючи з 90-х, коли громадяни виїжали за кордон, ми змінили весь кваліфікований склад вчителів».

Звідси, за словами пана Томенчука, Україні гостро бракує професійних вчителів, а їх відсутність відображається на якості знань учнів. Як наслідок, попит на репетиторство різко зростає. Участь репетитора в долі вступника просто таки вирішальна, говорять чиновники.

«Мало просто ввести тести, — говорить Богдан Томенчук, — Необхідно концептуально міняти всю програму навчання, очікуючи бажаних результатів. Це нелегко, адже в засміченій державі дуже важко навести порядок».

За результатами тестування, на Прикарпатті вкрай низький рівень знань фундаментальних наук, дуже погано школярі знають математику.

«Проте, ми можемо похвалитися результатами наших вступників з таких предметів, як фізика, біологія та хімія, де учні набирали більше 180 балів»,— повідомив пан Томенчук.

З числа тих, хто отримав високі результати велика частина з тих районів , де здавалося б не було умов для їх отримання. Так, наприклад, минулого року 600 учнів з Надвірнянського району успішно поступили до вищих навчальних закладів. Це дуже високий показник, який показує, що є всі шанси піднятись до належного освітянського рівня.





old_editor, 24.02.2009 12:48



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини