Таксисти нарікають на ДАІшників і готові до страйку

95 % приватних перевізників області готові вийти на вулиці. Причина – їх скрутне становище, яке спричинене рядом обставин. Зокрема: проблеми з кредитуванням, підвищення цін на пальне, запчастини, мастила, плата за стоянки та некоректні дії зі сторони працівників ДАІ.

Голова обласної асоціації перевізників Роман Харук особливу увагу радить зосередити на останніх двох пунктах, оскільки ці питання можуть, і повинні, бути вирішеними керівниками області.

Решта ж проблем, на переконання пана Романа, повинні вирішуватись на державному рівні.

«Ми звернулись до губернатора та голови обласної ради, з проханням вжити відповідних заходів по вирішенню проблем зі стоянками та «ДАІшниками», — повідомив «Малакаві» Роман Харук, — Очікуємо реакції з боку влади, хочемо відчути їх підтримку».

За словами пана Романа, в районах особливо гостро постає питання «взаємодії» працівників ДАІ та таксистів.

Зокрема, він наводить як приклад, нещодавну ситуацію в Калуші, де начальник місцевого УДАІ самовільно зняв номерні знаки з автомобіля приватного перевізника.

Не краща ситуація із стоянками для таксистів.

В районних ценрах області, зокрема в Надвірній та Коломиї, місцева влада передала стоянки таксі в приватні «руки», примусивши таксистів сплачувати за місце. В Калуші спеціальна зупинка для таксі взагалі відсутня.

«Погодьтеся, це не зовсім коректно, — сказав Роман Харук, — Зупинки таксі необхідні, насамперед, пасажирам, особливо іноземним гостям. Зупинки обладнані спеціальним знаком, допоможуть іноземцям зорієнтуватися у просторах незнайомого міста».



old_editor, 20.02.2009 20:26



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини