Міська влада оголосила війну рекламі

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2003 року «Про затвердження Типових правил розміщення зовнішньої реклами», затвердженого рішенням Івано-Франківської міської ради від 03.07.2001 року «Положенням про зовнішню рекламу в м. Івано-Франківську», власники рекламних конструкцій зобов’язані маркувати рекламні засоби. Тобто, на каркасі реклами в обов’язковому порядку повинні вказуватись власник рекламного засобу, контактні телефони, дата видачі дозволу та термін його дії.

Про це повідомила «Малакаві» Світлана Лосюк, голова виконавчого комітету.

За її словами, маркування рекламних засобів служить для кращого контролю за встановленням реклами, ведення інформаційного банку даних місць розташування рекламних засобів.

«Таким чином, можна буде безпосередньо зв’язатись з власником реклами мешканцям міста, які зможуть поскаржитись на погане розташування рекламних засобів, що останнім часом досить поширене явище», — сказала Світлана Лосюк.

Дане питання піднімалось на раді виконкому 28 січня цього року з метою нагадати власникам рекламних засобів про їхні обов’язки. Закон прийнято ще у 2003 році, за цей час тільки одиниці дотримуються встановлених правил. Одним нагадуванням тут не обійтись, кажуть чиновники, тому за рішенням виконавчого комітету міської влади, власники повинні забезпечити рекламні засоби маркуванням до першого березня цього року, після чого будуть прийматися строгіші міри, такі як штраф та скорочення рекламних площ.

«За невиконання своїх обов’язків з власників зніматимуть штраф, як це було на прикладі водіїв громадських транспортів, які за зупинки у невизначому місці платили штраф, у розмірі 350 гривень», — повідомила пані Світлана. Хоча сума штрафу наразі невідома.

Крім цього, 28 січня було прийняте ще одне рішення: заборонити встановлювати пререносні рекламно – інформаційні щити на пішоходних доріжках, тротуарах та площах міста.

Як пояснила Світлана Лосюк, переносні реклами мало того що засмічують місто, а ще й перешкоджають руху пішоходів.

«Особливо це стосується багатолюдних вулиць, де часто такі реклами стають суттєвою перешкодою.В першу чергу, треба усунути такі незручності для людей з вадами зору»,— додає вона.

Якщо підприємство буде мати таке бажання встановити переносну рекламу, воно повинне зазделегідь подбати про її місце та умови, які не заважатимуть мешканцям міста. В іншому разі, міською владою буде організована машина, яка їздитиме по місту та збиратиме всі ці рекламні щити і вивозитиме за межі міста.





old_editor, 19.02.2009 13:36



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини