Мер Івано-Франківська керівникам супермаркетів: «ребята, давайте жить дружно»

Влада Івано-Франківська і далі намагається виступати посередником між місцевими виробниками продуктів харчування та керівниками супермаркетів.

Нещодавно під керівництвом міського голови Віктора Анушкевичуса відбулася чергова зустріч між виробниками та реалі заторами.

За словами Богдана Білика, начальника відділу інтеграційного та економічного розвитку МВК, ключовим питанням зустрічі було налагодити між ними кращу співпрацю.

«Якщо продукція місцевих виробників буде присутня в магазинах, то будуть збережені робочі місця, надходитимуть податку до бюджету, тому влада міста зацікавлена в тому, щоб підтримати місцевих виробників», — каже Богдан Білик.

За його інформацією, після зустрічі зацікавилася співпрацею із місцевими виробниками керівник мережі «Фуршет».

Проте, є і ряд проблем. Зокрема, вони стосуються того, що супермаркети вчасно не розраховуються із виробниками за надану продукцію. Наприклад, в ТЦ «Арсен», «Сільпо», «Фаворит» виявлено чималу протерміновану заборгованість перед місцевими товаровиробниками, що за собою тягне заборгованість останніх перед постачальниками сировини.

Міський голова Івано-Франківська зазначив, що якщо супермаркети не платитимуть за надану їм продукцію, то він прийме стосовно них жорсткі дії.

«Хоч більшість мереж, які працюють в Івано-Франківську є не місцевим, але на них є вплив. Скажімо, часто керівники цих установ приходять до міського голови з проханням на дозвіл щось там добудувати. Комусь треба встановити додатковий світлофор чи провести світло… Тобто міський голова має важелі впливу на керівників торгових мереж», — сказав «Малакаві» Богдан Білик.

old_editor, 13.02.2009 14:07



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини