Яценюк технічний кандидат?

Окремі політики заявляють про те, що Арсеній Яценюк є технічним кандидатом на президентських виборах від Партії регіонів. До прикладу, в інтерв’ю виданню «Главред» народний депутат Тарас Чорновіл сказав, що Арсеній Яценюк на президентських виборах працюватиме, як технічний кандидат.

«На президентських він буде проектом для відтягування голосів у Тимошенко, щоб зробити президентом Януковича або Ющенка. Як зробити Ющенка президентом, невідомо. Значить, він гратиме під Януковича», — сказав Тарас Чорновіл.

Підтримує таку думку і Нестор Шуфрич, який теж називає Арсенія Яценюка «технічним кандидатом».

Не погоджуються з такими заявами окремі політологи.

«Яценюк — не технічний кандидат, — сказав «Малакаві» політолог Іван Монолатій, — Політична боротьба буде серйозною і немає значення чи вона організована на гроші Януковича чи Фірташа. Загалом же, хто має більшу матеріальну базу, той зможе охопити більшу кількість виборців. Яценюк же зараз уособлює нову лінію в політикумі, він як кризовий менеджер».

В Івано-Франківському осередку ГО «Фронт змін» «Малакаві» повідомили, що офіційно старт виборчої кампанії ще не почався. «За Конституцією України офіційний вік кандидата у Президенти 35 років. А тому про участь Арсенія Яценюка у виборчій кампанії можна буде говорити у травні (саме тоді йому виповниться 35 років — авт.)», — сказав Юрій Ткачук, прес-секретар обласного осередку ГО «Фронт змін».

Натомість окремі політологи говорять, що Арсеній Яценюк уже «включився» в передвиборчу кампанію. І його основна мета — «нейтралізувати конкурентів із помаранчевого табору».

old_editor, 10.02.2009 18:57



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини