Засліплені грошима. Як боротися із підняттям відсоткових ставок

Якщо у вас виникли проблеми із сплатою кредиту, не треба мовчати — радять антиколектори.

«Відразу треба йти в банк і в письмовій формі поставити працівників до відома про свої проблеми, і попросити їх піти вам на зустріч», — говорить Федір Олексюк, засновник антиколекторської компанії «Ваша Надія».

За його словами, банківські установи можуть продовжити термін угоди або відтермінувати на певний час виплату тіла кредиту.

Якщо ж банк надіслав нову угоду до раніше укладеного кредитного договору з повідомлення про підвищення кредитної ставки, то ви маєте право не підписувати її, якщо у вашому договорі немає пункту, що банк може змінювати відсотки.

Якщо ж такий пункт є, то треба написати лист із проханням пояснити причину підняття відсотків. Якщо вам відмовили, то це порушення закону (ст. 56 Закону України «Про банківську діяльність»).

«Коли ж ви всю інформацію отримали, але не згідні з підняттям відсотків, то можете розірвати договір з банком у судовому порядку. Це дасть змогу зупинити нарахування пені, штрафних санкції та відсотків по кредиту. Повернення боргу та відсотків, які були нараховані до розірвання кредитного договору, будете повертати через виконавче впровадження», — говорить Федір Олексюк.

Якщо кредит не забезпечений заставним майном, то виконавча служба щомісяця стягуватиме 20 % від ваших доходів.

old_editor, 06.02.2009 17:36



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини