«Нерадивих» батьків відправлять на громадські роботи

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Верховної Ради України схвалив проект Закону України щодо посилення відповідальності за правопорушення відносно дітей, внесеного народним депутатом, членом депутатської групи «Народна Самооборона» Геннадієм Москалем, і рекомендує Верховній Раді України прийняти його у першому читанні.

Проектом Закону передбачено посилення адміністративної відповідальності щодо невиконання батьками або особами, що їх заміщають, обов’язків щодо виховання дітей, а також, введено нову норму покарання до таких нерадивих батьків, як громадські роботи, на термін від 60 до 240 годин.

Проектом Закону передбачено на ряду з порушенням продажу алкогольних і тютюнових виробів до даного переліку внести і слабоалкогольні напої, підвищення розміру штрафу і введення нового виду покарання – виконання громадських робіт, а також дозволити суду анулювати ліцензії на реалізацію алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів. Також Проектом Закону передбачено дозволити органам міліції здійснювати адміністративне затримання і утримання осіб, які вчиняють насильство в сім’ї.

old_editor, 05.02.2009 16:22



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини