Кріль: На чолі уряду стоїть агент «Газпрому»

«Скандал навколо відставки голови НБУ затіяний БЮТ з однією метою — відволікти увагу суспільства від газових домовленостей, при укладанні яких Тимошенко діяла як агент російського газового монополіста», — так прокоментував народний депутат, лідер Єдиного Центру Ігор Кріль події у ВРУ.

Народний депутат переконаний, що незважаючи на щоденний інформаційний шум, «Юлія Тимошенко не спроможна дати відповідь на прості запитання:

- Чому ціна газу для України в 2009 році вища, ніж ціна для європейських країн? Тоді як повинно бути навпаки, адже європейська ціна включає транзит українською територією.

- Чому за умови значного зростання вартості газу для України, оплата за транзит для «Газпрому» залишилася незмінною?

- Чому більше 25 % українського газового ринку передано новому посереднику — філії «Газпрому», тоді як Тимошенко цілий рік запевняла, що усуне будь-яких посередників з газового ринку?»


Політик нагадує, що стратегія «Газпрому» на 2009 рік передбачала за рахунок підвищення цін для України компенсувати прибутки, втрачені на постачаннях у Європу.



«Тимошенко чітко і беззастережно підтримала виконання стратегічного плану російського монополіста. Це не дивно, зважаючи, що вона весь рік постійно відстоювала його інтереси. Варто згадати спроби передати розробку Причорноморського шельфу росіянам, передачу їм родовищ у Лівії, і блокування аверсного використання нафтопроводу «Одеса-Броди», — зазначив Ігор Кріль.

На його думку, можна очікувати, що «Газпром» вирішить призначити Юлію Тимошенко почесним керівником своїх структур в Україні. Так він раніше вчинив стосовно екс-канцлера Німеччини Герхарда Шредера. Купівля політиків — давня тактика нашого північного сусіда, вважає політик.

Народний депутат нагадує, що «стаття 5 Закону України «Про боротьбу з корупцією» чітко забороняє будь-якому держслужбовцю «сприяти, використовуючи своє службове становище, фізичним і юридичним особам у здійсненні ними підприємницької діяльності». Можливо, час правоохоронним органам дати оцінку діям прем’єр-міністра під час укладання газових домовленостей», — вважає Ігор Кріль.

old_editor, 28.01.2009 12:59



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини