Дітей годують недоїдками?

З 1 січня зросла оплата за харчування дітей у дитсадках. Наразі, вона становить — 5 грн. на день для однієї дитини.

Деякі батьки обурені зросатанням ціни, мотивуючи це низькою якістю харчування.

«Я категорично проти підняття ціни за харчування, поки не зросте рівень цього самого харчування, — сказала «Малакаві» одна з матерів, — Я відверто не задоволена якістю харчування моєї дитини. До прикладу, в дитячому меню часто не знаходиться місця для м’ясних продуктів, молочні каші, зазвичай, дають два рази на день. Якщо одного дня дають рибу, то наступного — рибні котлети. Складається враження, що дітей годують недоїдками».

За словами ще однієї мами, з першого січня чомусь зменшилися порції для дітей, і це в профільному садку. Вона теж говорить про погіршення харчування, за її словами під гордою назвою салат розуміється просто цибуля з олією.

Спростовує такі заяви начальник управління освіти і науки, Михайло Верес. За його словами, раціон формується таким чином, щоб діти щодня отримували необхідний запас вітамінів, це стосується і м’яса.

Що ж до росту оплати, Михайло Верес пояснює це зростанням цін на продукти харчування. Загалом, за його словами, вартість харчування однієї дитини вартує 10 грн. на день. При цьому 5 грн. сплачують батьки, а 5 грн. — держава.



old_editor, 26.01.2009 16:56



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини