Єдиний Центр робить собі ім’я «чужими руками»

Українські політики, які в принципі, не мають жодного стосунку до врегулювання газового конфлікту між Україною та Росією, намагаються собі «чужими руками» зробити ім’я та заробити політичні дев’іденти.

До прикладу, лідер Єдиного Центру народний депутат Ігор Кріль вимагає від Юлії Тимошенко, аби вона добилася від керівників Росії та «Газпрому» публічних вибачень за те, що вони зіпсували імідж України.

«Неодноразово російська влада, не підбираючи слів, використовувала провокаційні звинувачення для просування своїх інтересів у газовій та інших сферах. Але заяви перших осіб держави — занадто серйозна річ, щоб нею нехтувати», — вважає Ігор Кріль.

На його думку, саме уряд, дії якого і спричинили розгортання газового конфлікту зобов’язаний вимагати від російської сторони спростування своїх неаргументованих заяв та вибачення перед Україною. «У разі відсутності публічного вибачення зі сторони російського керівництва та «Газпрому», ми пропонуємо юристам Кабміну вивчити можливість подання до міжнародних судових інстанцій позову у справі наклепу та нанесення моральної шкоди міжнародному іміджу України. Ми маємо відстоювати наше добре ім’я. Лише це забезпечить уникнення подібних ситуацій у майбутньому», — вважає Ігор Кріль.

Чого добивається такими заявами Ігор Кріль не відомо. Зрозуміло, що Росія, яка ніколи не вважала себе ні в чому винною за жодних умов не вибачиться перед Україною, а от такими заявами спровокувати другий виток конфлікту можна.

old_editor, 23.01.2009 15:39



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини