Імпічмент: бути чи не бути?

Минулого вівторка, з парламентської трибуни лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявив, що його політична сила ініціюватиме імпічмент діючому Президенту.

«Ми вимагаємо звіту уряду перед парламентом, створення спеціальної комісії для розслідування зловживань влади у питанні постачання газу, негайної відставки чинного Кабінету міністрів і початку процедури імпічменту президента»,— сказав Віктор Янукович.

Думки політологів стосовно можливості дострокового складення повноважень Віктором Ющенком, сходяться на тому, що такі ініціативи є не можливими.

Як повідомила «Малакаві» викладач-політолог Прикарпатського університету, Юлія Мислюк, бажання Партії регіонів якнайскоріше позбутися Віктора Ющенка, як Президента — залишиться лише бажанням.

«У «регіоналів» немає реальної більшості задля реалізації таких планів, — говорить Юлія Мислюк, — До того ж, це досить довготривалий процес. Згідно чинного законодавства, щоб відправити Президента у відставку через процедуру імпічменту, необхідно 2/3 голосів народних депутатів, а для ПР ця цифра є практично фантастичною. Тому, моя думка – вибори Президента відбудуться у визначений законом термін, а саме: у жовтні 2009 року».



old_editor, 19.01.2009 18:05



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини