У Франківську ситуація із звільненнями не критична

За інформацією Богдана Білика, начальника відділу інтеграційного та економічного розвитку Івано-Франківського МВК, станом на перше січня цього року зареєстровано трохи більше 2700 безробітних.

На його думку, ця кількість безробітних не є критичною для міста. «В Івано-Франківську немає великих промислових підприємств, проблеми з газом у яких спричинило би до звільнення працівників. Основна частка мешканців працює у харчовій промисловості, а хліб, молоко, м’ясо все одно купуватимуть, тому працівників із цих підприємств не звільняють», — каже Богдан Білик.

Також значна частка івано-франківців працює на приватні підприємства, які займаються торгівлею та транспортними перевезеннями. Ці галузі, навіть у кризових умовах, більш-менш нормально працюють, вважає Богдан Білик.

За його інформацією, з початку року звільнено порядку сорока чоловік. Це в основному, працівники банків, військової частини, «Укрпошти» та кількох промислових промислових підприємств міста, в основному, це працівники пенсійного віку.

Півтисячі працівників у січні перебувають у неоплачуваних відпустках.

old_editor, 15.01.2009 18:02



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини