Франківські депутати неоднозначно оцінюють бюджет міста на цей рік

Думки депутатів Івано-Франківської міської ради стосовно бюджету міста на 2009 рік розділилися. Одні його вважають більш-менш збалансованим і реальним для виконання, інші — навпаки.

За словами Анатолія Мельничука, депутата міської ради, фракція НУ, депутати на опрацювання головного фінансового документа мали замало часу. В суботу було засідала бюджетна комісія, а в понеділок проект бюджету уже винесли на розгляд сесії.

«Бюджет — це такий документ, який зрозумілий не всім. Але на бюджетній комісії були присутні експерти з кожної фракції, які розуміються у фінансах та економіці, саме до їх думи прислуховувалися однопартійці, коли треба було голосувати», — сказав «Малакаві» Анатолій Мельничук.

На його думку, бюджет більш-менш збалансований. Хоча депутат вважає, що можуть виникнути проблеми із його наповненням, адже левова частка надходжень — це податки з фізичних осіб. Якщо ж розпочнуться масові скорочення у зв’язку із економічною кризою, то зібрати заплановану кількість податків не вдасться.

Трохи іншої думки про бюджет міста на 2009 рік Володимир Стасюк, фракція БЮТ у міській раді. «Системного підходу ніякого — все умовно. Умовні цифри статей доходів, особливо основних бюджетонаповнюючих, умовні цифри статей витрат», — зауважив Володимир Стасюк.



old_editor, 15.01.2009 13:55



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини