Депутати вчора працювали довго, але плідно

Дива не сталося, новий рік не додав депутатам Івано-Франківська пунктуальності. Зокрема, вчорашня позачергова сесія розпочалася із 45-хв. запізненням.

Після традиційного гімну та молитви депутатів бавив вертеп із гімназії №1. Від міського голови Віктора Анушкевичуса колядівники отримали солодощі. «А на ковбасу, хай вам депутати дають», — пожартував мер.

Депутати давали, правда, не всі і не зовсім охоче. Розщедрювалися, зазвичай, тільки після того, як до них підходив коляді вник із шапкою і просив дати коляду.

Потім ,уже традиційно, виникли проблеми із затвердженням порядку денного сесії. Як виявилося, міський голова хотів, аби депутати розглядали лише одне питання: про міський бюджет на 2009 рік. Натомість, до порядку денного було запропоновано ще два питання: про спрямування вільних коштів міського бюджету та про затвердження заходів з мінімізації негативного впливу економічно-фінансової кризи на економіку міста. Друге із запропонованих додаткових питань зняли одразу. Міський голова був проти, питання, начебто, не пройшло виконком. Таке рішення трохи здивувало Богдана Білика, начальника управління економічного та інтеграційного розвитку, який мав якраз доповідати з цього питання. За його словами, міський голова доручив винести це питання разом із бюджетом, а тепер «дає задній хід».

Дискутували також і з приводу питання: про спрямування вільних залишків коштів міського бюджету. Депутати переконували, що питання проходило виконком разом із питанням про бюджет на 2009 рік, проте їх вирішили потім розділити. Після голосування питання про спрямування вільних залишків коштів таки включили до порядку денного.

Таким чином, тільки о 15.35 порядок денний затвердили повністю (сесія була призначена на 14.00).

Потім уже традиційно, перейшли до депутатських запитів, які теж забрали трохи часу. Таким чином до першого питання про прийняття бюджету приступили тільки о 15.50. О 18.00 бюджет прийняли, а вже о 18.15, проголосувавши наступні питання пакетом, сесія завершила роботу.

old_editor, 13.01.2009 14:04



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини