Основними інвесторами Коломиї є канадці та угорці

За даними звіту голови Коломийської РДА, в районі є позитивні результати щодо застосування вітчизняного та іноземного капіталу, впровадження інвестиційних проектів, що свідчить про наявність сприятливих умов для ефективного освоєння інвестицій, — повідомляє КоломияВебПортал.

Управлінням економіки розроблено Програму розвитку інвестиційної діяльності, співробітництва та європейської інтеграції Коломийського району на період до 2011 року.

Вона передбачає заходи, виконання яких створить сприятливі, конкурентоспроможні умови для надходження інвестицій в економіку району, реалізації інвестиційних проектів та діяльності інвесторів, формування позитивного іміджу району на міжнародній арені, поширення інформації про район серед потенційних інвесторів, налагодження контактів з іноземними партнерами в галузі соціально-економічного і культурного розвитку.

Протягом 2008 року у розвиток економіки району суб’єктами господарювання за рахунок усіх джерел фінансування (згідно з попередніми даними) освоєно 79,6 млн. грн. інвестицій в основний капітал. Рівень відповідного періоду минулого року перевищено на 103,5 %.

За технологічною структурою інвестицій в основний капітал 83,5 % усіх обсягів становили витрати на будівельні та монтажні роботи. Найвагомішу частку — 64,1 % усіх інвестицій в основний капітал направлено на підприємства, що здійснюють операції з нерухомим майном, орендою, інжинірингом, та надають послуги підприємцям.

Обсяг іноземних інвестицій склав 16 млн. дол. За 2008 року залучено 1346,9 тис. дол., в такі підприємства, як ТзОВ «Блексіметал», ТзОВ «Агрофелікс», СП НГК «Дельта», ПП «Лемн-Інтер», ТзОВ «Агронафтогазтехсервіс», ТОВ «Компанія Ольштейн», ТзОВ «Агроест». Основними інвесторами в районі залишаються нерезиденти Канади та Угорщини, що складають 85 % до всіх вкладених інвестицій по району.

Найбільш інвестиційно привабливими для іноземних інвесторів виявилися підприємства промисловості, де зосереджений іноземний капітал склав 72,6 %.

old_editor, 23.12.2008 16:49



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини