На заводі «Івано-Франківськ-Вінницям’ясо» скоротили робочий тиждень

Як повідомляє прес-служба Української селянської демократичної партії, на вінницькому заводі «Івано-Франківськ-Вінницям’ясо» скоротили робочий тиждень до двох днів.

«Скорочувати штат керівництво підприємства поки не планує. Проте поглиблення кризи у м’ясо-молочній галузі країни може призвести до повного закриття компанії, оскільки основною причиною скорочення виробництва стало значне зниження постачань сировини для переробки», — зазначив Василь Зубко, голова Вінницької обласної організації Української селянської демократичної партії.



Експерти галузі вважають, що потрібно терміново розробити комплекс заходів із виведення м’ясо-молочної галузі країни з кризи.

«Поголів’я щороку скорочується, низькі закупівельні ціни роблять невигідним м’ясо-молочне виробництво. Ухвалений парламентом антикризовий закон взагалі поставив крапку на оптимістичному прогнозі щодо подальшого розвитку галузі. До вступу України в СОТ діяв механізм, відповідно до якого поверталося ПДВ сільгоспвиробникам, у тому числі м’ясо-молочним виробникам. Зараз цей механізм скасовано, а інших видів підтримки галузь від держави не отримує», — повідомив Василь Зубко.

Довідка

Завод «Івано-Франківськ-Вінницям’ясо» спеціалізується на виробництві м’яса глибокого заморожування у напівтушах, м’ясних консервів і напівфабрикатів, а також ковбасних виробів.

old_editor, 19.12.2008 14:53



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини