Віват: у Верховній Раді підписано коаліційну угоду

Свої підписи під угодою поставили лідер фракції БЮТ Іван Кириленко, лідер фракції Блоку Литвина Ігор Шаров та уповноважений від НУ-НС Борис Тарасюк.

Іван Кириленко сказав, що до останнього моменту були неузгодженими три питання.

«Стосовно членства в НАТО — є відповідний закон (про засади зовнішньої та внутрішньої політики), який треба виконувати. Але ми записали, що вступ до НАТО здійснюється за рішенням референдуму», — сказав він.

«Застереження блоку Литвина щодо ринку землі передбачає, що ринок буде діяти після ухвалення відповідних актів», — додав Іван Кириленко.

«У питанні щодо учасників національно-визвольних змагань — ми ухвалимо відповідний закон, який передбачатиме бачення усіх учасників цих змагань за тисячолітню історію», — пояснив він.

Іван Кириленко підкреслив, що парламент працює ефективно, ухвалюючи рішення понад 230 голосами.

«При розгляді законопроектів у другому читанні ми будемо враховувати позиції інших фракцій. Називати їх опозицією язик не повертається, з огляду на ситуацію, що склалася в країні», — сказав він.

Підставою для підписання коаліційної угоди стали відповідні рішення БЮТ і Блоку Литвина, а також рішення НУ-НС, ухвалене у вівторок зранку, яка 37-ма голосами схвалила текст коаліційної угоди.

Українська Правда

old_editor, 16.12.2008 16:27



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини