Косюк проти Дерев’янка, Або бути індивідуальному опаленню чи ні

Сьогоднішнє пленарне засідання сесії розпочалося із розгляду питання про надання дозволів громадянам на відключення від централізованого теплопостачання. Вірніше, із його продовження. На минулому пленарному засіданні було заслухано доповідачів, а нині треба було би просто проголосувати.

Проте просто проголосувати не вдалося. Після дискусій депутати вирішили заслухати із цього питання аргументи заступника міського голови Олександра Дерев’янка — прихильника централізованого теплопостачання та Петра Косюка, начальника міського УЖКГ — прихильника надання дозволів на встановлення індивідуалки.

За словами Олександра Дерев’янка, ніхто із депутатів не подумав про те, що буде із тими декількома людьми, які не мають індивідуального теплопостачання. «Кожен під’їзд має лічильник. На тих, хто користується централізованим теплопостачанням, падають більші витрати. Адже вони мають ще оплачувати обігрівання площ загального користування, — сказав Олександр Дерев’янко.

До того ж, за його словами треба зважати і на екологічну ситуацію, адже індивідуальне опалення страшенно забруднює навколишнє середовище.

«Я не проти індивідуального опалення, бо я сам колись цим займався. Але сьогодні відключення від централізованого опалення — це шлях в нікуди», — сказав Олександр Дерев’янко.

Іншої думки стосовно централізованого опалення Петро Косюк. За його інформацією у місті працює 36 котелень, на деяких з них встановлені котли сорокарічної давності, які треба міняти на більш сучасні.

«Треба ставити когенераційні установки (їх у місті є вже три), а вони коштують як мінімум по 1 млн. доларів кожна. А таких установок треба десь із десяток, — сказав Петро Косюк. — Зрозумійте, що закінчиться опалювальний сезон і люди самі будуть відключатися і треба зробити цей процес контрольованим. Сьогодні люди дивляться, що їм вигідніше. При індивідуальному опаленні вони платять 384 грн. за метр кубічний газу. А «Теплокомуненерго» — більше тисячі гривень. До того ж у нас 200 км теплотрас. Треба ж їх нагріти і землю заодно».

Має свою думку з цього приводу і міський голова Віктор Анушкевичус. «Надання дозволів на індивідуальне опалення — це бомба сповільненої дії», — зазначив міський голова.

old_editor, 02.12.2008 17:09



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини