Найбільше хворіють на СНІД на Одещині

Одеса і Одеська область лідирують за темпами поширення ВІЛ/СНІДу в Україні. Про це повідомив виконуючий обов’язки голови Одеської обласної організації Української селянської демократичної партії Сергій Дарієнко.



«Одеська область впродовж восьми років відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Адже ми маємо чи не найвищий рівень захворюваності по Україні. Він досягає 414 осіб на 100 тис. населення. На моє переконання, СНІД – хвороба соціальна. Тому таке «лідерство» нашої області, перш за все, оцінка діяльності керівництва регіону та державної політики в цілому», – зазначив Сергій Дарієнко.

Українська селянська демократична партія у Всесвітній день боротьби зі СНІДом закликає керівництво держави реально оцінити причини поширення хвороби. Політична нестабільність, постійні суперечки штовхають Україну на шлях соціального хаосу, що неодмінно призведе до нових спалахів СНІДу. Держава, крім загальних профілактичних заходів, має, передусім, працювати над підвищенням рівня добробуту громадян.



Довідка

В Україні офіційно зареєстровано близько 132 тис. ВІЛ-інфікованіх громадян.

За неофіційними даними кількість людей, які живуть з вірусом імунодефіциту, на сьогоднішній день сягає до 440 тисяч. За збереження сучасних темпів поширення епідемії в 2010 році їх число збільшиться до 600 тисяч.

old_editor, 01.12.2008 15:25



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини