В Україні вводять єдиний квиток на всі види транспорту

Міністерство транспорту та зв’язку розробило та затвердило концепцію впровадження в Україні системи єдиного квитка на всі види транспорту.

Про це заявив міністр транспорту та зв’язку Йосип Вінський на прес-конференції у п’ятницю, повідомляє прес-служба Мінтрансзв’язку.

За словами Йосипа Вінського, єдиний електронний квиток дасть змогу пасажирам через інтернет замовляти наскрізні електронні квитки на всі види транспорту з одного населеного пункту в інший, навіть якщо між ними немає прямого сполучення.



«Скажімо, із села до обласного центру — автобусом, далі — поїздом до міста, а з міста за кордон —літаком — і все це один наскрізний квиток, який можна буде придбати в одному місці: туди і назад. Купити єдиний квиток на різні види транспорту можна буде в поштових відділеннях «Укрпошти», — сказав він.



За словами міністра, інформація надходитиме до єдиного комп’ютерного центру.



«Завдяки цьому ми чітко, в режимі он-лайн бачитимемо дійсну картину концентрації пасажиропотоків і зможемо формувати рейси таким чином, щоб вони були рентабельними. Того хаосу, коли люди наштовхуються в маленьку переобладнану маршрутку, а з іншого села в місто їде великий автобус с трьома пасажирами, не буде», — сказав він.

«Поки що для нас «наскрізний квиток» — принципово нова система, проте під час Євро-2012 ми маємо бути готовими зустріти гостей та учасників Чемпіонату на європейському рівні», — додав Йосип Вінський.

За його словами, реалізація проекту відбуватиметься в два етапи — відкриття перших експериментальних пунктів продажу квитків для налагодження роботи системи, бронювання та продаж квитків на авто та авіаперевезення, бронювання та продаж залізничних квитків.

Перший пункт продажу квитків буде відкрито вже у грудні цього року.

Українська Правда

old_editor, 22.11.2008 15:07



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини