Ющенка називають дезінформатором і закидають тиск на СБУ

Голова слідчої комісії з питань постачання в Грузію української зброї Валерій Коновалюк звинувачує президента Віктора Ющенка в тиску на СБУ.

Так пан Коновалюк прокоментував вимогу Віктора Ющенка від СБУ дати чітку оцінку заявам щодо військово-технічного співробітництва України і Грузії, передає прес-служба депутата.

«Сьогоднішню заяву президента Тимчасова слідча комісія розцінює як спробу натиснути на СБУ, а ще — як активну дезінформацію громадської думки в Україні, — заявив він. — Той пафос, з яким сьогодні з вуст президента лунали певні вказівки спецслужбі, ще раз підтверджують те, що і так складало «секрет Полішинеля»: секретаріат президента щодня вимагає від СБУ протиправних дій щодо нашої парламентської комісії».

Валерій Коновалюк також підкреслив, що комісія має «абсолютно достовірну, документально підтверджену інформацію про значні фінансові порушення, які нанесли колосальний збиток бюджету України».

«І на ці питання, ми переконані, Віктору Ющенку рано або пізно, але доведеться давати відверті відповіді», — сказав пан Коновалюк.



Він також зазначив, що неодноразово були відправлені запити на адресу СБУ для того, щоби була дана правова оцінка розкритим комісією «фактам незаконних дій високих посадових осіб держави з продажу зенітно-ракетного комплексу «Бук-М1».

«Документи по цій темі, що вже давно стали надбанням широкої громадськості, тільки зайвий раз підкреслюють, що дії окремих високопосадових чиновників привели не тільки до колосальних втрат коштів, так і не надійшли в держбюджет, але і завдали прямої шкоди інтересам нашої національної безпеки, — сказав він. — З огляду на всю серйозність розкритих нами фактів, ми вимагаємо порушити по них кримінальну справу. Причому розслідувати її так, як того вимагають Конституція і її закони».

Українська Правда

old_editor, 22.11.2008 14:52



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини