Богдан Ступка отримав приз за найращу чоловічу роль на Римському кінофестивалі

Приз за найкращу чоловічу роль на прес-конференції ввечері 31 жовтня на III-му Римському кінофестивалі вручено українському акторові, який зіграв головну роль в українсько-польському фільмі «Серце на долоні» режисера Кшиштофа Зануссі.

«Мрією мого життя було, щоб українська культура стала відома в усьому світі. Мрії повинні збуватися, і я щасливий, що у мене є можливість сприяти цьому», — сказав Богдан Ступка.

Головний приз III-го Римського кінофестивалю — статуетка римського імператора Марка Аврелія за найкращий фільм був присуджений картині «Опіумна війна» / Opium War, режисер Сіддік Бармак (Афганістан - Японія - Південна Корея - Франція, 2008. У ролях: Джо Суба, Пітер Буссіан).

Нагороду за найкращу жіночу роль отримала італійська актриса Донателла Фінокк'яро за головну роль у фільмі «Улюбленці жінок» італійця Едоардо Уінспір.

Премії Золотий Марк Аврелій за особливий внесок у професію в цьому році удостоєні Аль Пачіно і Джина Лоллобриджида.

«Серце на долоні» став єдиним фільмом конкурсної програми кінофестивалю у Римі, який представив Україну та Польщу. Цей фільм є продовженням творчої співпраці Кшиштофа Зануссі і Богдана Ступки і першим спільним проектом Польщі з української кінокомпанією SOTA Cinema Group.

«Це перший наш досвід міжнародного співробітництва, і ця перемога доводить його успішність, — зазначив продюсер картини Олег Кохан. — Акторська і режисерська майстерність є лакмусовим папірцем успіху будь-якого фільму у глядачів, а блискучий тендем Зануссі - Ступка є тому підтвердженням».

Крім фільму Кшиштофа Зануссі, серед конкурсних робіт були представлені картини онука культового режисера Вітторіо Де Сіка Брандо «Розкажи мені про мене», «Гордість і слава» Гевіна О'Коннора з Едвардом Нортоном і Коліном Фарреллом, фільм Гульшад Омарової «Бакси» спільного виробництва Росії з Казахстаном і Німеччиною та ін.

Римський кінофестиваль був задуманий і організований мером італійської столиці Уолтером Велтроні як прямий конкурент найстарішого кінофестивалю у світі — Венеціанського.

Джерело: Кореспондент.net
old_editor, 03.11.2008 13:45



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини