НАК «Нафтогаз України» вважає, що Анушкевичус немає підстав стверджувати, що він не може розплатитися за спожитий газ

У міських голів немає підстав стверджувати, що вони не можуть розплатитись за спожитий газ. На цьому наголосив сьогодні під час прес-конференції заступник голови правління НАК «Нафтогаз України» Володимир Триколич, передає УКРІНФОРМ.

«За підсумками минулого року, заборгованість підприємств ТКЕ перед компанією склала близько 3,5 млрд грн. Кабмін прийняв постанову N 440, яка дала можливість компенсувати різницю в тарифах за минулі роки — місцевій владі було надано допомогу в розмірі 100 млн грн. Проте навіть за такої ситуації борги тепловиків станом на 1 січня 2008 року становили понад 1,5 млрд грн. Враховуючи ситуацію цього року, щоб уникнути зриву опалювального сезону, уряд прийняв постанову N906, якою було визначено компенсацію різниці в тарифах у рік споживання. Відтак, немає підстав у тепловиків не платити за газ, оскільки наразі держава перекриває затрати по тарифах», — повідомив В.Триколич.

Він стверджує, що населення розраховується за спожите на рівні 95%. Від імені компанії В.Триколич висловив обурення демонстративними діями міських голів Луцька, Івано-Франківська та Маріуполя, які «демонстративно зірвали пломби на державних газопроводах, завдаючи шкоди компанії». На протиправні дії цих керівників компанія відповіла зверненням до Генеральної прокуратури України про порушення кримінальної справи.

В.Триколич навів приклади сумлінних керівників, які вчасно розрахувалися з НАК «Нафтогаз України». Зокрема, Києва, Вінниці, Миколаївської, Одеської та Чернігівської областей.

Він наголосив, що до 29 жовтня НАК «Нафтогаз України» має сплатити ВАТ «Газпром» 687 млн доларів США за поставлений природний газ. Борг підприємств теплоенергетики за газ, спожитий у 2008 році, станом на 22 жовтня складає 1 106 963 тис грн.

Довідка: За даними НАК «Нафтогаз України», населення України наразі споживає близько 12 млрд куб м природного газу. Вартість цього газу, враховуючи транспортування, складає близько 1500 грн за 1 тис куб м. Рішенням уряду встановлено цінову межу для вартості газу для населення близько 800 грн, решту компенсує держава. Населення споживає щорічно природного газу в загальній вартості тепла та гарячої води на 7,5-8 млрд грн.
old_editor, 25.10.2008 01:01



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини