За даними соцопитування, мешканці Прикарпаття розчарувались у своїх політичних кумирах

Ще донедавна віддані усією душею помаранчевим лідерам мешканці західного регіону тепер не приховують гіркого розчарування у своїх кумирах — Юлії Тимошенко та Вікторі Ющенкові. Про це свідчать дані останнього опитування громадської думки, котре провів на теренах шести областей центр «Соціоінформ». Респонденти пояснюють зміну настроїв невпинними політичними чварами між керівниками головних демократичних сил, через які фактично залишилися напризволяще економічні негаразди.

Як зазначає директор «Соціоінформу» Олексій Антипович, рейтинги Юлії Тимошенко та Віктора Ющенка у Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській, Волинській, Рівненській областях, де з 1 по 12 жовтня було проведено опитування, знизилися порівняно із результатами попередніх періодів. Стала меншою електоральна підтримка і політичних сил, які репрезентують ці лідери, а також політичних конфігурацій, які могли бути вигідні Президенту, як-от Блок «Наша Україна» та Блок Яценюка.

-Опитані наголошували, що першочерговими завданнями національної влади має бути розв'язання економічних проблем: подолання інфляції, зниження цін, розробки і втілення системи заходів, спрямованих на зростання добробуту громадян. Але за політичними іграми, політичними амбіціями ці речі відійшли на другий план, вважають респонденти. Українцям набридли безперервні чвари між основними гравцями на політичній арені, їхній інтерес до політики знижується, вони не хочуть перевиборів. Відтак, на фоні економічних проблем стрімко падає довіра до лідерів, зникає бажання голосувати за будь-кого, - резюмував Олексій Антипович.

Соціолог вважає, що позачергові вибори у грудні, швидше за все, не відбудуться. Їх, найімовірніше, відтермінують на кінець лютого або на березень наступного року. Це вигідно і Президентові, і главі уряду, тому їх інтереси щодо перенесення дати виборів можуть збігтися. Також є підстави вважати, що виборів не буде взагалі.

Джерело: УКРІНФОРМ
old_editor, 24.10.2008 16:14



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини