В Івано-Франківську хочуть бачити Шевченка молодим

В Івано-Франківську журі конкурсу на кращий проект пам’ятника Тарасу Шевченку не змогло прийняти рішення. Такий висновок зробив голова журі, міський голова Віктор Анушкевичус на презентації проектів пам’ятника Кобзарю. На думку голови журі, "…постать Шевченка повинна бути оптимістична та сповнена надій". Про це повідомив власкор ZAXID.NET в Івано-Франківську.

Анушкевичус переконаний, що автори проекту повинні відійти від стереотипу радянської доби, коли Шевченка бачили "старим і вусатим дідом у шапці". Місцеві архітектори підтримали думку журі в тому, що пам’ятник мають проектувати молоді 20-літні художники, які не знають вимог соціалізму до рішення скульптурних композицій.

Проте найбільше схвальних відгуків отримав проект групи місцевих архітекторів Сергія Полуботька та Володимира Довбенюка. За словами голови обласної спілки художників України Богдана Губаля, цікавим є рішення "…поєднання скульптури Шевченка з кованою бандурою". Втім, цей проект, на думку журі, потребує доопрацювання.

На конкурс було представлено 10 авторських проектів архітекторів зі Львова, Івано-Франківська, Долини та Дніпропетровська.

Івано-Франківськ - єдиний обласний центр, де немає пам’ятника Тарасу Шевченку.
old_editor, 17.10.2008 02:04



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини