Івано-Франківськ не може розпочати опалювальний сезон

Івано-Франківськ не може розпочати опалювальний сезон через борги за газ. Про це повідомив сьогодні на сесії міської ради мер Віктор Анушкевичус, передає кореспондент РБК-Україна.



"Ми дали дозвіл на заставу майна, однак монетарна політика, яка сьогодні проводиться в нашій державі, забороняє надавати позики будь-яким підприємствам, і ми сьогодні не можемо взяти позику для того, щоб погасити заборгованість за газ і, таким чином, розпочати опалювальний сезон", - сказав він.

КП "Івано-Франківськтеплокомуненерго" заборгувало ДК "Газ України" за спожитий природний газ у минулому опалювальному сезоні 10 млн грн. При цьому жителі Івано-Франківська заборговували підприємству за надані послуги 21,6 млн грн, ще 4,6 млн грн - жителі відомчих будинків Міноборони.

Як повідомлялося, у вересні Івано-Франківська міськрада дозволила підприємству закласти майно, щоб отримати кредит у 10 млн грн для погашення заборгованості за газ.

Раніше голова правління НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина заявляв, що компанія не відкриє ліміт на використання газу на опалювальний період жодної області, поки ті не розрахуються за спожитий у 2008 р. газ. При цьому він повідомив, що за 2008 р. борг всіх областей України перед НАК "Нафтогаз" складає 1 млрд 160 млн грн.

old_editor, 17.10.2008 01:51



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини